DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kaza Geliyorum Der’ Mersin’de

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kaza Geliyorum Der’ Mersin’de

Türkiye genelinde son yıllarda trafik kazalarında meydana gelen ölüm ve yaralanma vakalarında bir azalma görülüyor. Ancak uzmanlar, trafik güvenliği konusunda hala önemli adımların atılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Son verilere göre, Türkiye’de trafik kazalarında ölenlerin sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. 2023 yılında, önceki yıla göre %15 azalarak, toplamda 3,500 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. Benzer şekilde, yaralanma vakalarında da %10’luk bir azalma kaydedildi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, bu düşüşün, trafik kurallarına uyumun artması, altyapı çalışmaları ve trafik denetimlerindeki artışın sonuçları olduğunu belirtiyor. Ancak, hala yeterli olmadığı ve daha fazla çaba gerektiği vurgulanıyor.

Trafik kazalarında ölüm ve yaralanma vakalarını azaltmak için daha fazla eğitim ve farkındalık kampanyalarının yapılması, sürücülerin dikkatini dağıtabilecek unsurların azaltılması ve altyapı iyileştirmelerinin hızlandırılması gibi adımların önemi üzerinde duruluyor.

Bu konuda Mersin’de bir farkındalık etkinliği sahne alacak. Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Mersib Beyazay Spor Kulübü Başkanı Merve Uğuz, Kaza geliyorum der adlı tiyatro oyunuyla ilgili bilgiler verdi.

Gazetemize konuşan Başkan Uğuz, trafik kazalarının önlemesi adına bir tiyatro etkinliği düzenleyeceklerini belirterek şöyle konuştu: Kaza geliyorum der adlı tiyatro oyununda ülkemizin önemli sanatçıları yer alıyor. Tuba Özay, Süleyman Yağcı’nın yan sıra güçlü kadrosuyla sahnelenecek olan Tiyatro oyunumuza herkesi davet ediyoruz.”