DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
Kemal ISTEKTÜM YAZILARI

Akşaner’in çoban ateşi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Akşaner’in çoban ateşi

Siyasi partilerin belediye başkanı adayları belirlendi. Aday olanlar için mücadele süreci başladı ama ya dışarıda kalanlar?

Partisine küsenler, haksızlığa uğradığını düşünenler hiç te haksız sayılmalar çünkü aday belirleme yöntemleri tabanda karşılık bulmadı.

Özellikle CHP’de kırılan dökülen çok oldu çünkü tabanın tercihini dikkate almayan genel merkezlere bir haddini bildirme çabası ortaya çıktı.

Tarsus’ta Dr. Haluk Bozdoğan, Yenişehir’de İbrahim Genç ve Mezitli’de Neşet Tarhan genel merkeze bayrak açarak yarışın içerisine daldılar.

Cumhur İttifakı da Ak Parti kanadında sessizliğe rağmen sandıkta konuşacağa benziyor. Mersin’de iki dönemdir adayları belirlenmedi, özellikle MHP’ye oy verme istemeyen bir kesim var, bakalım bu oylar nereye gidecek?

İyi Parti’de her şey rayına oturdu, oturacak… Birkaç adaya duyulan tepkini dışında sakin görünüyor. Mersin Büyükşehir belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Özkan, göz dolduran bir isim olarak seçim sahasına girdi.

Bir siyasetçinin her şeyden önce insana bakışı ve insani ilişkileri onun karakter yapısını belirler. Kibirden yoksun olduğu her halinden belli olan Dr. Özkan, bildiğimiz burnundan kıl aldırmayan tipik siyasetçilere hiç benzemiyor. İnsancıl yönlerinin ağır bastığını ve bilgi donanımının çok yüksek olduğunu fark ettiriyor.

İyi Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Özkan, kalan süreye rağmen kendisini kamuoyuna iyi anlata bilirse, büyük sürpriz yapma olasılığı var. Projelerini ortaya koyan adaylar, insan faktörünü ve sosyal yaşamın gerçeklerini göz ardı ederlerken Dr. Özkan’ın gıdaya erişimde zorluklar yaşayan fakir fukaranın derdine çare olmak için çok yönlü projeler hazırladığını biliyoruz. 50 TL’ye et, 5 TL’ye süt ve üreten Mersin projeleriyle dikkat çekmesi onu yarışın iddialı isimlerinden biri olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. .

Genel başkanlar noktasında yine ezber bozan yaklaşımları İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortaya koydu. Hür ve müstakil olarak seçimlere girmesi parti tabanında adeta bir özgüven patlamasına neden oldu.

Akşener’in seçim kampanyası “Tek Adam Baskısına Da Eş Başkan Kavgasına Da Mecbur Değilsin!”, “Cumhuriyete Savaş Açana Da Teröre Alan Açana Da Mecbur Değilsin!”, “Yandaş Medyaya Da Yoldaş Medyaya Da Mecbur Değilsin!” sloganlarıyla başladı.

Merkez sağ partilerin dönemi kapanmıştı ama İyi Parti bu alanda bir kıvılcım yakmış oldu. Geçmiş hatırlayalım, merkez sağ partilerin çekişmeleri bir birini tüketmiş ve aradan marjinal partiler iktidar olmuştu.

Şimdi Akşener, bir geriye dönüş öyküsü yazıyor. Belediye başkan adaylarına bakıyoruz ve Akşener’in bir çoban ateşi yaktığını görebiliyoruz.

Bakalım, millet bu ateşin etrafında toplanacak mı?