DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Başkan Kılıç, “Anamurlu vatandaşlar büyükşehirden hizmet bekliyor”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Kılıç, “Anamurlu vatandaşlar büyükşehirden hizmet bekliyor”

Gazetemize konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç, ilçenin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alamadığını belirtti. Başkan Kılıç, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanları belli fakat vatandaşlarımız bütün hizmeti bizden bekliyor. Büyükşehir, ilçemize hizmet getirmediğinden ve bizim de bu alanlarda yetkisiz oluşumuz sorunların çözümünü engelliyor” dedi.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç, ilçeye değer katmaya devam ettiklerini belirterek, “Biz Anamur Belediyesi olarak sorumluluk alanlarımızda örnek çalışmalar ortaya koyuyoruz. İlçemiz gelecekte turizmin merkezi olması yolunda emin adımlarla ilerlerken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize hizmet üretmemesi asıl sorunumuz. Bugün Anamur’da Mezarlıktan, yol, kaldırımlara, ilaçlamaya, mezarlıktan su konusuna her alanda Büyükşehir belediyesinin sorumluluğu vardır. Anamur İlçesi olarak geçen dört buçuk yıllık sürede hiçbir hizmet alamadık. Anamur Hali hala bitirilemedi, ne zaman açılışı yapılacak seviye gelecek? İlçemizin su sorunu hala çözülmedi. Vatandaşlarımız çamurlu su içmeye mahkûm ediliyor.  Çöp sorunu devam ediyor. Hangi birisini konuşalım ki?  Büyükşehir belediyesi hizmet ürettik diyorsa gelsinler ekranda bunu konuşalım” dedi.

Öte yandan Anamur için doğal gaz çalışmalarını gazetemize değerlendiren Başkan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Anamur için çalışıyoruz. İlçemizin gelişmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Söz verdiğimiz gibi ilçemiz Anamur’a doğalgaz getirilmesi projesinde büyük mesafe kat ettik. Geçtiğimiz günlerde depolama alanı inşaatının temeli ile birlikte şehir merkezine doğalgaz iletim hattını döşemeye başlamıştık. Yaptığımız incelemede çalışmaların bizim tahminimizden daha hızlı ilerlediğini görüyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayarak kış mevsimi gelmeden ilçemizde doğalgaz kullanılmaya başlanacak. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.